Wednesday, October 14, 2009

on tripod




Slow shutter,,,normally for scenery, best with small aperture, kalau bright sunny day pakai la ND( neutral density ) filter,,,ada mcm mcm jenis density yg boleh di pilih,,,ikut kesesuaian waktu rakaman yg ingin di lakukan,,kalau xde sgt masukkan je polarizer filter dan minimumkan iso setting,,,xde semua tu,,tunggu le time gelap skit,,sure dapatnye,,,shutter untuk keadaan camni eloknye bawak 1 saat,,cun,,,kalau nk insert model kt batu tu,,cakap kt dia suh dia freeze mcm batu tu jugak,,,2saat setting camera shutter,,2saat le dia kena keras,,,kalu stengah jam ko nk expose cakap kt model tu,,,sindri mau ingat,,,tq

4 comments:

  1. eh ade ke exposure setengah jam? wow~

    ReplyDelete
  2. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    ReplyDelete